SDP BiH

Bespotrebno isforsiran prekid konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

Zašto neodgovornost vladajuće parlamentarne većine moraju plaćati budžetski korisnici FBiH i grada Mostara te šta je stvarni razlog, blago rečeno, čudnih obrazloženja predsjedavajuće Bradare?

Slika

Povodom izjave predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidije Bradare kako je preskupo sazivati sjednicu Doma naroda samo radi dvije tačke, želimo da podsjetimo javnost kako je na insistiranje same predsjedavajuće i pored protivljenja više delegata, prošle sedmice potpuno bespotrebno isforsiran prekid konstituirajuće sjednice Doma naroda PFBiH.

Delegati iz Socijaldemokratske partije BiH su bili za to da se sjednica treba nastaviti po dnevnom redu i završiti predviđene tačke koje, ipak, po svojoj važnosti za nas u SDP BiH nisu samo dvije tačke, već život velikog broja građana FBiH, koji po različitim osnovama čekaju isplate iz budžeta.

Podsjećamo predsjedavajuću Bradaru da je Dom naroda PFBiH izglasao zaključak da je nastavak sjednice u četvrtak 22. januara, tako da ne vidimo nikakvo uporište za bilo kakva naknadna tumačenja, več očekujemo da se odluke Doma poštuju i provode u cilju finansijske stabilnosti FBiH i grada Mostara.

Naravno, ostaje pitanje zašto neodgovornost vladajuće parlamentarne većine moraju plaćati budžetski korisnici FBiH i grada Mostara te šta je stvarni razlog, blago rečeno, čudnih obrazloženja predsjedavajuće Bradare?

Na kraju, ono što je očigledno jeste da je vladajuća većina načinom zakazivanja sjednice Doma naroda PFBiH, s ciljem što bržeg zauzimanja pozicija, pokazala da im problemi građana nikada nisu bili prioritet, kao što su to slatkorječivo obećavali tokom predizborne kampanje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.