Senaid Begić

Begić: Zaustaviti nelegalnu naplatu poštarine

Od prvog jula prošle godine sva tri poštanska emitera u BiH su uvela naknadu-poštarinu za dostavu svih paketa koji ne podliježu carinskom pregledu u iznosu od 1,80 KM po paketu. Obzirom da je poštarina za sve ove pakete već plaćena u odlaznoj pošti poštanski emiteri su uvođenjem naplate duple poštarine prekršili Zakon o poštama BiH po članovima 5. i 6. , Zakon o poštanskom prometu Federacije BiH kao i odredbe Svjetske poštanske konvencije 15.5. i 15.2. koju je ratifikovala i Bosna i Hercegovina.

-Kako bi se zabranila nelegalna naplata poštarine za koju je poštarina već plaćena u odlaznoj pošti i zaustavila pljačka građana Federacije BiH pozivam Vladu FBiH, Ministarstvo prometa i komunikacija i Federalnu upravu za inspekcijske poslove da hitno i bez odlaganja nalože javnim poštanskim emiterima u Federaciji BiH prekid naplate nelegalne, duple, poštarine građanima Federacije BiH, istakao je zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta FBiH Senaid Begić, koji je podnosilac inicijative za ukidanje dvostrukog naplaćivanja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu