Bećirović u Sanskom Mostu: Dosta je etničkih podjela, okrenimo se ekonomiji!

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, dr. Denis Bećirović, jučer je u Sanskom Mostu izjavio da za Bosnu i Hercegovinu etničke i druge podjele nisu rješenje, nego okretanje ekonomiji i evroatlantskim integracijama.

„Srećom, temelji naše države su čvrsti i ‘duboki’ vijekove unazad. Moramo poručiti da većina ljudi u Bosni i Hercegovini u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine želi svoje sunarodnjake koji promiču otvorenost i zajedništvo. Građani moraju pokazati da mi nismo zbir zavađenih plemena, nego evropska država milenijske tradicije suživota. Mora se konačno jasno pokazati da je ovo država u kojoj građani odgovorno za svoje čelnike biraju ljude koji njeguju bosanskohercegovačke, ali i evropske vrijednosti jedinstva različitosti,“ rekao je Bećirović.

Na kraju, dr. Denis Bećirović je poručio da „Bosna i Hercegovina ima svoju budućnost u Evropskoj uniji. Naša prošlost je dokaz da možemo, znamo i hoćemo opstajati i živjeti zajedno, kakve god nas nedaće snašle i ko god nas pokušavao podijeliti. Bitno je da lekcije iz prošlosti naučimo i primjenimo kako bismo čim prije realizovali naše strateške ciljeve koji se zovu Evropska unija i NATO.“

Na promociji knjige „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su pored dr. Denisa Bećirovića govorili promotori mr. Jasmin Emrić, Saša Magazinović, Nerkez Arifhodžić, mr. Ferid Buljubašić, doc.dr. Albin Muslić i doc. dr. Benjamina Londrc.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.