Bećirović u Mostaru: Dok etnokrati razdvajaju mlade, oni ujedinjeni odlaze iz zemlje!

Obraćajući se mnogobrojnim građanima Mostara, kandidat za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je poručio da ovaj dio Bosne i Hercegovine više nikada neće biti marginalizovan u političkim tokovima: „Mostar i Hercegovina zaslužuju da im se posveti najozbiljnija pažnja kako bi izašli iz trenutnog stanja beznađa i bezvlašća. Ne mogu Mostar i Hercegovina biti kusur kojim se već decenijama poravnavaju međusobni dugovi pojedinih politika”, izjavio je.

„Zar je previše tražiti da Mostarci imaju mogućnost da biraju lokalnu vlast? Je li previše tražiti da se zaustavi i sankcioniše segregacija i diskriminacija u školstvu, u zapošljavanju u javne institucije, u raspolaganju javnim dobrima? Ovdje zapravo na sceni imamo iživljavanje nad ovdašnjim narodom, uskraćivanje temeljnog demokratskog prava na izbor vlasti, prava na zaštitu od diskriminacije, prava na jezik, prava na ustavom zagarantovanu ravnopravnost i niza drugih prava. Razni oblici institucionalne nepravde u Hercegovini bi se mogli nabrajati gotovo u nedogled,“ rekao je Bećirović.

„Posljedica vođenja pogrešne politike ogleda se u masovnom odlasku omladine. Dok im ovdje govore da u Mostaru moraju biti odvojeni, oni ujedinjeni, bez razlike,odlaze u Berlin ili Beč, gdje ih niko ne pita ni ko su oni, ni ko im je komšija. Tamo im je jedino bitno da žive u sređenoj državi, neopterećenoj tom vrstom nazadnih ideologija. Suštinski, Hercegovina je ključ za razrješenje svih bitnih političkih pitanja u Bosni i Hercegovini, a ne sporedna karika. U Hercegovini se dobija bitka za pravnu državu utemeljenju na principima ravnopravnosti, poštivanja ustavnog poretka i zaštite cjelovitosti Bosne i Hercegovine,“ zaključio je.

Pored autora prof. dr. Denisa Bećirovića, o knjizi „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su govorili promotori: Nermin Nikšić, Saša Magazinović, prof. dr. Anto Domazet, mr. Ferid Buljubašić, Mustafa Polutak, Dino Mustafić, Lana Prlić i doc. dr. Benjamina Londrc.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.