Bećirović: Što su prljavi napadi na mene jači, sve je jača i podrška građana! Pobjednike su uvijek napadali

Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,

Potpuno sam svjestan da iza sebe nemam „svojih“ televizija, „svojih“ novina, „svojih“ portala, „svojih“ radio-stanica, „svojih“ finansijera … Jedino imam vas – građanke i građane Bosne i Hercegovine. Nećemo se predati, jer smo svi zajedno nadomak velike pobjede. Nema povlačenja! Samo naprijed!

Znam da sam zalaganjem za očuvanje dostojanstva države Bosne i Hercegovine stekao veliki broj opasnih neprijatelja. To je moj problem i ja ću se s time nositi. U poređenju sa žrtvovanjem bh. patriota u našoj bližoj i daljoj prošlosti to je zanemarivo.

Nije mi nepoznato da me na različite načine pokušavaju dikreditirati, obeshrabriti i u konačnici diskvalificirati u borbi za bolju, pravedniju i jaču državu Bosnu i Hercegovinu. To znam, nemam problem da se nosim s tim i takve napade očekujem u još brutalnijoj formi. To je sastavni dio obnašanja javne funkcije.

Vremenom sam naučio da sve napade na mene mogu pretrpiti, ali, jedno neću.

NEĆU NIKADA SEBIČNO POLITIČKI KALKULISATI I POSUSTAJATI KADA JE NAŠA DOMOVINA BOSNA I HERCEGOVINA U PITANJU!

VIDIM KUDA NAS JE TO PREŠUĆIVANJE DOVELO I KUDA NAS TO VODI. ZATO, NEĆU I NEMAM MORALNO PRAVO NA TO!

Svjedoci ste da sam radio jednakim intenzitetom tri godine i jedanaest mjeseci. Neki drugi su za to vrijeme spavali, propuštajući da reaguju na ogroman broj udara na državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Sada, nepunih mjesec dana do izbora “politički spavači“ bi da opravdaju nerad tokom cijelog mandata. Takvim ponašanjem potcjenjuju građane ove zemlje i igraju na kartu „kratkog pamćenja“. Pozivam sve građane Bosne i Hercegovine da stave realne rezultate na prvo mjesto i da na osnovu toga odluče šta treba prevagnuti 7. oktobra – predizborna obećanja ili kontinuirani četverogodišnji rad.

Možda bi u našoj zemlji bilo pametnije biti političar koji je mekši, blaži, savitljiviji, snishodljiviji, kooperativniji, letargičniji, popustljiviji, ponizniji, indiferentniji, indolentniji, bezbojniji i bezizražajniji.

Možda bi bilo pametnije biti političar koji šuti pred nepravdom koja se čini državi Bosni i Hercegovini i takvu šutnju proglašavati političkom mudrošću.

Možda bi bilo pametnije biti političar koji će građane ponovo uspavljivati i zavaravati ideološkim i drugim iluzijama i zabludama.

Zašto koristim riječ „možda“?

Zato što ljudima nikada ne treba nametati svoje mišljenje i stavove. Naprotiv, ljudima treba omogućiti da slobodno razmišljaju, ocjenjuju i odlučuju.

Što se mene lično tiče, ne želim biti pasivni politički predstavnik i puki posmatrač.

Nikada ne pitam da li će se moji stavovi nekome svidjeti ili neće.

Ne gledam koja je izborna godina, a koja nije.

Ne dijelim ljude prema vjeri, rasi, naciji …

Ne želim politički trajati tako što ću se dodvoravati neprijateljima naše domovine.

Od mene ne očekujte da budem popustljiv, kooperativan i prilagodljiv antibosanskim političkim projektima jer neprijatelji Bosne i Hercegovine popustljivost i blagost tretiraju kao našu slabost.

Vjerujem da zajedno možemo pobijediti u borbi za pravedniju i pošteniju državu Bosnu i Hercegovinu.

S poštovanjem,

Prof. dr. Denis Bećirović


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu