Bećirović posjetio bivšeg predsjednika Predsjedništva SFRJ Raifa Dizdarevića

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, posjetio je sa saradnicima nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Socijalističke federativne republike Jugoslavije, političara i diplomatu Raifa Dizdarevića.

Raif Dizdarević se zahvalio Bećiroviću na posjeti i tom prilikom mu čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Tokom dužeg i prijateljskog razgovora Bećirović je istakao važnost ZAVNOBIH-a na kojem je 25. novembra 1943. godine obnovljena državnost Bosne i Hercegovine. Antifašistička borba naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine svrstala je našu zemlju na ispravnu stranu historije. Na odlukama ZAVNOBIH-a postavljeni su temelji moderne države Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović kazao je kako nove generacije imaju obavezu da pamte i podsjećaju na važne historijske momente iz naše prošlosti i na ličnosti koje su obilježile prošla vremena. Raif Dizdarević je ostavio dubok trag obavljajući dužnosti predsjednika Predsjedništva SFRJ, predsjednika Skupštine SFRJ, saveznog sekretara za vanjske poslove, a bio je i direktni učesnik Narodnooslobodilačke borbe.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.