Izjava za N1

Bećirović: Neću pobjeći od odgovornosti

Potpredsjednik SDP-a i zastupnik u državnom parlamentu Denis Bećirović je za N1 komentarisao najavu referenduma na kojem će se odlučivati o kandidatu za člana Predsjedništva BiH ispred ove stranke.

Danas se u Sarajevu održava sjednica GO SDP BiH, a kako javlja reporter N1 Boris Brezo, Magazinović je kazao da GO razmatra prijedlog o raspisivanju referenduma među 43.000 člana o tome da li SDP treba imati svog kandidata ili da podrži zajedničkog.

Nekoliko jasnih poruka. Moram reći da budući član Predsjedništva mora služiti svim građanima BiH, a ne samo jednoj partiji. Od toga ne odustajem. Moram reći da sam primio hiljade poruka, zahtjeva, molbi da budem kandidat za člana Predsjedništva BiH. Želim reći da se nikada nisam nametao niti trčao za bilo kojom funkcijom, ali ću poštovati demokratski iskazanu volju na referendumu kakva god bude. Referendum će dakle biti između 24. i 26. maja“, kazao je Bećirović za N1.

Kazao je da ukoliko toliki broj građana ukaže njemu povjerenje, neće bježati od odgovornosti.

Ukoliko toliki broj građana ukaže povjerenje meni, neću pobjeći od odgovornosti. To nikada nisam radio, niti sam se ikada plašio boriti za domovinu BiH. Za mene je uvijek bila čast i ponos biti uz državu, jer ne postoji ništa veće od toga. Svi smo se dogovorili da ćemo poštovati demokratski iskazanu volju građanu. U pitanju je prvi referendum u historiji bh. parlamentarizma. Ko god bude naš kandidat, stat ćemo iza njega. Referendum treba da pokaže kako se na jedan način dolazi do kandidata uz konsultacije desetine hiljada ljudi. Svi treba da prihvate jedan takav način izražavanja mišljenja“, dodao je Bećirović.

 

(n1info.com)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.