Azra Gazibegović

Rođena u Tuzli 1985.godine,gdje je završila Gimnaziju Ismet Mujezinović i Filozofski fakultet,odsjek za Socijalni rad na Univerzitetu u Tuzli. Nezaposlena je. Aktivna je u društvenom životu našeg Grada od 2004. godine. Uspješno je završila Školu za političke studije Vijeća Evrope i Internacionalni trening program pod nazivom “Razvoj lokalne demokratije sa rodnom perspektivom” u organizaciji ICLD- a. Volontirala je u Kancelariji za mlade Grada Bolonja u Italiji gdje je stekla nova znanja i vještine te je primjere dobre prakse prenijela u svoju lokalnu zajednicu. U proteklom mandatu kao vijećnica u Gradskom vijeću se zalagala za uvođenje budžetske pozicije namijenjene za projekte mladih, za uvođenje budžetske stavke za aktivne mjere zapošljavanja u 2015.godini te nakon dobrih rezultata insistirala na povećanju sredstava u 2016.godini, za ustanovu socijalne zaštite iz nadležnosti lokalne zajednice kako bi građanima i građankama Tuzle pružili bolju, kvalitetniju i pravovremenu uslugu s ciljem otklanjanja socijalnih poteškoća.