SDP BiH
SDPBiH

Autoput se ne gradi zbog nesposobne i kriminalizirane vlasti

Nesposobna vlast predvođena koalicijom Bakira i Sebije Izetbegović nastavlja obmanama, lažima i podmetanjima varati javnost u BiH zbog zastoja u gradnji autoceste.

Ponovo ih javno podsjećamo da je prethodna uprava Javnog preduzeća Autoceste FBiH 2014. godine iza sebe ostavila iznos od 400.000.000 (četiri stotine miliona) KM odobrenih i osiguranih sredstava za početak izgradnje 20 kilometara autoceste na dionicama Počitelj – Zvirovići i Zenica – Donja Gračanica. Do današnjeg dana, niti jedan metar autoceste na ovim dionicama nije izgrađen i pušten u promet.

Laž je da je ostavljen bilo kakav dug, već 400 miliona KM spremnih za investiranje i izgrađenih više od 60 kilometara autoceste za manje od 3 godine.

Evropska investiciona banka, Kuvajtski investicioni fond i OPEC OFID Fond za međunarodni razvoj ne uslovljavaju nastavak finansiranja i podrške za izgradnju autoceste na Koridoru 5C usvajanjem povećanja akciza. Do današnjeg dana niti jedna konvertibilna marka ovih međunarodnih investitora nije iskorištena.

Jedini razlog potpunog zastoja u izgradnji je nesposobnost trenutne vlasti kao i sukob oko namještanja tendera zbog kojih su neki već i poništeni.

SDA SBB i HDZ su pokazali kako je njihov najveći domet izgradnja trotoara i savjetujemo ih neka se posvete onome u čemu su dobri i nastave graditi trotoare jer i tu je primjetan zastoj.

Autoceste u FBiH je isključivo do sada gradila vlast kada ju je vodio SDP i to će se i nastaviti nakon izbora 2018.godine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu