Armin Velić

Rođen 08.10.1987.godine u Bihaću. Oženjen, živi i radi u Bužimu. Osnovnu školu završio u Bužimu, a srednju Gimnaziju u Bosanskoj Krupi. Ekonomski fakultet završio 2010.godine u Bihaću, te stekao zvanje Bachelor ekonomije, smjer Makroekonomski menadžment. 2015.godine na Ekonomskom fakultetu u Bihaću stiče zvanje Bachelor poslovne ekonomije,smjer Marketing menadžment. Trenutno je apsolvent na postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Bihaću. U međuvremenu je završio dadatne obuke iz oblasti računovodstva, te informatike.

2015.godine, na unutarpartijskim izborima, po sistemu „Jedan član-jedan glas“, izabran za predsjednika Općinske organizacije SDP BiH Bužim, a na Lokalnim izborima 2016. godine izabran u Općinsko vijeće općine Bužim.