SDP BiH

Armin Čolić: Mladi su sadašnjost i trebaju biti zastupljeni u svim aspektima društva

Jučer je u Sarajevu održana sjednica Glavnog odbora SDP BiH na kojoj se između ostalog razmatralo o nužnosti alternativnih politika ljevice i mladih.

“Mladi su sadašnjost i kao takvi trebaju biti zastupljeni u svim aspektima društva. Pogrešno je na mlade gledati kao na snagu koja će nekada doći, mi smo već tu i sad je naše vrijeme. Mlade ljude je potrebno ohrabriti i pružiti im šansu”, rekao je Armin Čolić, član Glavnog odbora i Predsjednik Foruma mladih Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla.

Čolić se osvrnuo i na probleme sa kojima se susreću mladi ljudi u Bosni i Hercegovini, fokusirajući se na zaposlenje kao najveći problem mladih ljudi.

“Najveći problem mladih je zaposlenje. Tačnije šansa za prvo radno iskustvo, kao i šansa za pokretanje vlastitog biznisa. Pored toga veliki broj madih u Bosni i Hercegovini odrađuje pripravnički staž u punom radnom vremenu bez ikakve naknade, a neki čak i plaćaju poslodavcu da bi ga odradili. To je čisto izrabljivanje”, izjavio je Čolić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu