GO SDP Mostar

Arman Zalihić izabran za novog predsjednika mostarskog SDP-a

Na jučer održanoj Izborno – izvještajnoj konferenciji Gradske organizacije SDP-a BiH Mostar članovi ove partije izabrali su novo rukovodstvo. Prisutni delegati su za novog predsjednika Gradskog odbora SDP-a Mostar izabrali Armana Zalihića.

Osim njega na konferenciji su izabrani novi Gradski i Nadzorni odbor, koji će biti konstituisani u predviđenom roku. Usvojena je i Rezolucija o provedbi izbora i strategiji razvoja Grada Mostara, u kojoj je navedeno kako će se SDP u skladu sa svojim temeljenim principima zalagati za jedinstven, otvoren i tolerantan grad koji povezuje ljude i ostvaruje napredak na svim poljima.

Ovom rezolucijom iskazano je programsko opredjeljenje članova SDP-a Mostar po pitanju izmjena Izbornog zakona BiH, Statuta Grada Mostara, komunalnih i drugih problema koji muče građane Mostara.