Antifašisti iz Zeničko-dobojskog kantona podržavaju kandidaturu dr. Denisa Bećirovića

Pismo podrške dr. Denisu Bećiroviću, kandidatu za člana Predsjedništva BiH, uputio je SUABNOR Zeničko-dobojskog kantona. Pismo prenosimo u cijelost.

“Obzirom daje Centralna izborna komisija(CIK) objavila da će se opšti izbori u BiH održati ove godine u oktobru mjesecu, kao organizacija koja baštini tekovine antifašizma iz NOR-a od 1941 – 1945. godine i antifašizma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine cijenimo da smo kao važan činioc javnog i demokratskog mnjenja u obavezi da se oglasimo i iznesemo stav kada je u pitanju sudbina BiH i budućnost njenih građana i naroda.

Naime, 23 godine od potpisanog Dejtonskog mirovnog sporazuma ne daju nam nažalost mnogo prava da budemo optimisti.

U ovom periodu naša zemlja nije mnogo napredovala i dosadašnji izborni ciklusi nisu ohrabrili sve građane BiH da može biti bolje posebno na ekonomskom planu jer velika većina građana živi u teškim socijalnim i egzistencijalnim prilikama. To se posebno odnosi na veliki broj penzionera sa minimalnim iznosom penzije, zatim demobilisane borce te veliki broj mladih školovanih ljudi koji ne mogu dobiti posao.

Veliki broj mladih je zbog toga prinuđen da napusti svoju vlastitu domovinu i traži posao u inostranstvu. Kao organizacija koja baštini antifašizam iz II svjetskog rata kada je naša država Bosna i Hercegovina po prvi put utemeljena na antifašističkim principima kroz odluke ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a, te ističući da su se i borci Armije BiH borili za suverenu, cjelovitu i državu ravnopravnih naroda i građana.

Međutim skoro četvrt vijeka nakon Dejtona od 1995. godine susrećemo se sa politikama, političarima i političkim strankama koji su prijetnja miru i stabilnosti BiH i koji više rade na razgradnji BiH nego na njenim unutrašnjim integracijama i vanjskim kao što je put BiH ka euroatlantskim integracijama. Sve nam to ne daje za pravo da ćutimo i da ne reagujemo.
SUABNOR ZDK i njegovi sastavni dijelovi: UABNOR Zenica, UABNOR Tešanj, UABNOR Kakanj, UABNOR Maglaj, UABNOR Breza, UABNOR Visoko, UABNOR Zavidovići,UABNOR Olovo i UABNOR Žepče odlučili su da daju podršku kandidatu za člana Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću.

Denis Bećirović je politički obrazovana ličnost i u dosadašnjim političkim nastupima svesrdno se zalagao za Bosnu i Hercegovinu kao prvi i nezamjenjivi cilj.
Denis Bećirović je kao poslanik pokrenuo inicijativu u Parlamentu BiH da se usvoji Zakon o zabrani djelovanja političkih organizacija sa fašističkim i neofašističkim djelovanjem što naša organizacija koja poštuje tekovine antifašizma i NOR-a posebno cijeni.

Takođe posebno cijenimo da je drug Bećirović pokrenuo i inicijativu za usvajanje Zakona o državnim praznicima među kojima su: 25.novembar, Dan državnosti BiH kao i 27. juli – Dan ustanka naroda i narodnosti BiH.

Cijenimo da bi uloga Denisa Bećirovića u narednom periodu mogla imati izuzetno važan značaj za unapređenje funkcionisanja Predsjedništva BiH i ojačati integralne procese kako unutar BiH tako i procese napredovanja BiH ka euroatlanskim integracijama.

Ne sumnjamo da će kandidat za člana Predsjedništva Denis Bećirović zastupati interese svih građana i naroda Bosne i Hercegovine. U tom smislu SUABNOR ZDK sa navedenim UABNOR-ima daje svoju podršku”, navodi se u pismu podrške.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.