Amir Krantić: Prirodne potencijale koje Ključ posjeduje dužni smo staviti na raspolaganje onima koji će pokrenuti proizvodnju

Recite nam nešto o sebi ?

Rođen sam 15.12.1989. godine u Ključu gdje sam završio osnovnu i srednju školu.  Ekonomski fakultet u Bihaću – smjer Menadžment i poduzetništvo završio sam 2012. godine i stekao zvanje bachelor poslovne ekonomije. Trenutno sam apsolvent master studija Ekonomskog fakulteta u Bihaću i do zvanja magistra ekonomije ostala mi je odbrana magistarskog rada. Prošao sam dodatne obuke iz finansija i računovodstva te sam ostvario godinu i šest mjeseci radnog iskustva na računodstvenim poslovima u Službi za finansije i trezor općine Ključ. Član sam savjeta i skupštine mjesne zajednice Humići te  aktivno učetvujem u projektima od značaja za mjesnu zajednicu.

Zašto politika?

Ukoliko stanje u društvenoj zajednici nije na zadovoljavajućem nivou, a oni koji to stanje mogu da poprave ne prihvate se toga, nemaju onda ni pravo da kritikuju one koji su do takvog stanja i doveli. Oni koji smatraju da određene procese mogu voditi na bolji način, donosti bolja i produktivnija rješenja te stalno biti u službi građana općine Ključ ne samo da su dužni da prihvataju odgovornost već da je i traže. Svjesni smo da političke procese vrlo često vode kompromitovani i neodgovorni ljudi, pa se vrlo često stav o politici kreira na osnovu postupaka takvih ljudi. Međutim, ukoliko se radi predano i odgovorno u cilju povećanja kvaliteta života svih građana, politika tada dobija jedno drugu i drugačiju dimenziju te pokazuje svoju istinsku svrhu.

Šta će biti prvenstveno fokus Vašeg djelovanja?

Moj prioritet kao vijećnika je stalno zalaganje na planu razvoja privrede na području općine Ključ. Prirodne potencijale koje Ključ posjeduje dužni smo staviti na raspolaganje onima koji će pokrenuti proizvodnju odnosno stvaranje novih vrijednosti a to je svakako ključ opstanka svake ekonomije. U okviru privrede poseban naglasak treba staviti na poljoprivrednu proizvodnju gdje u posljednje vrijeme sve atraktivnija postaje proizvodnja jagodičastog voća gdje se uz minimalna ulaganja ostvaruju značajni rezultati. Također, treba podsticati proizvodnju i ostalih kultura ali prije svega riješti problem plasmana za iste.

Na koji način ćete pokušati/pokušavate približiti politiku građanima?

Svakodnevno smo u razgovorima sa našim građanima, dakle sa običnim ljudima, a s obzirom da Ključ spada u red manjih općina smatram da je direktni kontakt sa ljudima najdjelotvorniji način da se određena ideja dobro predstavi.

Šta biste Vi, kad biste mogli, u ovom momentu promijenili u Ključu, a sa ciljem poboljšanja kvalitete života?

Povećao bih iznos sredstva predviđen za podsticaje poljoprivrednoj proizvodnji te podsticaje za samozapošljavanje.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu