OO SDP Tešanj

Amil Buljubašić, nekadašnji zastupnik SDP BiH, odrekao se prava na „bijeli hljeb“

Ako slušamo istupe bosanskohergegovački političara stiče se dojam kako se oni neprestano trude i neumorno bore za dobrobit naše Domovine, ali ako pogledamo njihov rad i rezultate uvjerimo se u nešto sasvim drugo, odnosno da je velikom broju političara lični interes na vrhu prioriteta, daleko iznad društvenih interesa.

Na našu sreću, postoje i oni koji svojim djelima pokazuju da ipak nisu svi isti i koji vraćaju nadu i vjeru da je moguće voditi drugačiju politiku. Jedan od takvih je i dosadašnji zastupnik SDP BiH u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda PF BiH, Amil Buljubašić, koji se, iako je imao zakonsku mogućnost, odrekao prava na korištenje privilegije tzv. “bijelog hljeba“.

Ovim potezom je još jednom pokazao i potvrdio da na našoj političkoj sceni ima i onih koji se politikom bave kako bi nešto promijenili i unaprijedili uslove u društvu u kojem živimo, a ne kako bi ostvarili samo lične interese i sebi pribavili mnogobrojne privilegije.
Amilu želimo mnogo sreće i uspjeha u daljnjem profesionalnom i političkom angažmanu, uvjereni da će i dalje časno i pošteno da zagovara i zastupa novu, drugačiju politiku koja je ovom društvu i državi neophodna.

Nadamo se da će i mnogi drugi postupiti kao Amil i tako vratiti vjeru u neko novo, bolje sutra, ali i poslati jasnu poruku građanima da nisu svi isti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu