OO SDP Tešanj

Amil Buljubašić, nekadašnji zastupnik SDP BiH, odrekao se prava na „bijeli hljeb“

Ako slušamo istupe bosanskohergegovački političara stiče se dojam kako se oni neprestano trude i neumorno bore za dobrobit naše Domovine, ali ako pogledamo njihov rad i rezultate uvjerimo se u nešto sasvim drugo, odnosno da je velikom broju političara lični interes na vrhu prioriteta, daleko iznad društvenih interesa.

Na našu sreću, postoje i oni koji svojim djelima pokazuju da ipak nisu svi isti i koji vraćaju nadu i vjeru da je moguće voditi drugačiju politiku. Jedan od takvih je i dosadašnji zastupnik SDP BiH u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda PF BiH, Amil Buljubašić, koji se, iako je imao zakonsku mogućnost, odrekao prava na korištenje privilegije tzv. “bijelog hljeba“.

Ovim potezom je još jednom pokazao i potvrdio da na našoj političkoj sceni ima i onih koji se politikom bave kako bi nešto promijenili i unaprijedili uslove u društvu u kojem živimo, a ne kako bi ostvarili samo lične interese i sebi pribavili mnogobrojne privilegije.
Amilu želimo mnogo sreće i uspjeha u daljnjem profesionalnom i političkom angažmanu, uvjereni da će i dalje časno i pošteno da zagovara i zastupa novu, drugačiju politiku koja je ovom društvu i državi neophodna.

Nadamo se da će i mnogi drugi postupiti kao Amil i tako vratiti vjeru u neko novo, bolje sutra, ali i poslati jasnu poruku građanima da nisu svi isti.