Almin Hopovac predsjednik OO SDP Sanski Most

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Sanski Most održala je u proteklu subotu sedmu po redu izvještajno izbornu konferenciju.

Bila je to prilika da se sumiraju rezultati političkog rada i djelovanja u portekloim periodu te obavi izbor novog rukovodstva. Konferenciji je prisustvovalo oko stotinu delegata, a prisutnima se obratio predsjednik Općinske organizacije SDP-a, Almin Hopovac. On se osvrnuo na protekle izborne cikluse istakavši težak period kroz koji je prošao SDP u poslednjih pet godina. Hopovac je rekao kako su u tom periodu bili suočeni s nizom problema, ali da ih to nije obeshrabrilo da krenu u reformske procese i regenerisanje političke organizacije i djelovanja.

Prema njegovim riječima, SDP je u Sanskom Mostu povratio snagu i s velikim ambicijama dočekuje predstojeće lokalne izbore. Također, on se osvrnuo i na političku situaciju u Unsko sanskom kantonu, gdje je SDP dio aktuelne vlasti, dok je Predsjedavajući kluba OO SDP BiH Sanski Most u Općinskom vijeću, dr. Hajrudin Jakupović, govorio o djelovanju SDP-a na nivou lokalne zajednice gdje dijeluju kao opozicija zajedno sa ostalim vječnicima Aimanom Sawandom, Ivanom Čavlović, Fajkom Molovčićem i Neminom Trožićem.

Nakon izvještajnog dijela konferencije, pristupilo se izboru novog rukovodstva, te su izabrani članovi općinskog i nadzornog odbora. Za predsjednika je ponovo izabran Almin Hopovac, koji je bio i jedini predloženi kandidat


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu