Almin Hopovac predsjednik OO SDP Sanski Most

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Sanski Most održala je u proteklu subotu sedmu po redu izvještajno izbornu konferenciju.

Bila je to prilika da se sumiraju rezultati političkog rada i djelovanja u portekloim periodu te obavi izbor novog rukovodstva. Konferenciji je prisustvovalo oko stotinu delegata, a prisutnima se obratio predsjednik Općinske organizacije SDP-a, Almin Hopovac. On se osvrnuo na protekle izborne cikluse istakavši težak period kroz koji je prošao SDP u poslednjih pet godina. Hopovac je rekao kako su u tom periodu bili suočeni s nizom problema, ali da ih to nije obeshrabrilo da krenu u reformske procese i regenerisanje političke organizacije i djelovanja.

Prema njegovim riječima, SDP je u Sanskom Mostu povratio snagu i s velikim ambicijama dočekuje predstojeće lokalne izbore. Također, on se osvrnuo i na političku situaciju u Unsko sanskom kantonu, gdje je SDP dio aktuelne vlasti, dok je Predsjedavajući kluba OO SDP BiH Sanski Most u Općinskom vijeću, dr. Hajrudin Jakupović, govorio o djelovanju SDP-a na nivou lokalne zajednice gdje dijeluju kao opozicija zajedno sa ostalim vječnicima Aimanom Sawandom, Ivanom Čavlović, Fajkom Molovčićem i Neminom Trožićem.

Nakon izvještajnog dijela konferencije, pristupilo se izboru novog rukovodstva, te su izabrani članovi općinskog i nadzornog odbora. Za predsjednika je ponovo izabran Almin Hopovac, koji je bio i jedini predloženi kandidat