Alen Kapidžić

Rođen u Tuzli 1977. godine, gdje je završio Mješovitu srednju Mašinsku školu, kao i Filozofski fakultet odsjek za fizičku kulturu Univerziteta u Tuzli. Titulu magistra nauka stekao je na Univerzitetu u Tuzli a titulu doktora nauka na Univerzitetu “Dzemal Bijedić” u Mostaru. Od 2004. pa do danas radi na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, gdje je obavljao i funkciju Prodekana za nastavu kao i Dekana fakulteta. Kao aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću grada Tuzla zalagat će se za unaprjeđenje uslova i rada i odgojno – obrazovnom sistemu te će se boriti protiv segregacije i politizacije u obrazovnom sistemu. Podržavat će i osmišljavati projekte koji doprinose zapošljavanju i privrednom razvoju. Zalagat će se i za razvoj sportske infrastrukture, uvođenje u rad sportskih organizacija školovanih kadrova sa odgovarajućom diplomom.