Aleksandar Vujadinović

Doktor medicinskih nauka, rođen 1964. godine u Tuzli gdje je nakon završene osnovne škole i Gimnazije završio i studij medicine. Nakon završenog studija započinje sa radom u UKC-u Tuzli, a za vrijeme ratnih dejstava je u svojstvu ljekara bio pripadnik Armije BiH. Trenutno je zaposlen kao šef odjela za oboljenja kičme u Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC- u Tuzli. Za vrijeme specijalizacije boravio u SAD, Francuskoj, Švicarskoj, Švedskoj i drugim zemljama zapadne Evrope u kojima je završio i dvije subspecijalizacije iz spinalne hirurgije. Nakon imenovanja od strane Ministarstva pravde duži niz godina obavlja funkciju vještaka medicinske struke iz oblasti ortopedije i traumatologije. Aktivan je u radu teniskog kluba “Sloboda” i dobitnik plakete RSD Sloboda. Član je humanitarnog udruženja LIONS u Tuzli . U budućnosti će se zalagati poboljšanje nivoa zdravstvene usluge, a kako bi se smanjila potreba odlaska pacijenata na liječenje u inostranstvo, što bi dovelo do značajne uštede finansijskih sredstava.