Otvoreno pismo vijećnika SDP u Gradskom vijeću Tuzla

Aleksandar Vujadinović je izdao sam sebe

Druže Aco,

s obzirom da nisi imao hrabrosti da nas pogledaš u oči i saopštiš svoju odluku, nismo ni mi imali priliku da ti kažemo kako smo doživjeli tvoju neiskrenost i izdaju.

Vjerovali smo da si bio istinski privržen ideji SDP-a, načinu života i borbi za socijalnu pravdu koju SDP snažno zagovara.

Kao takva ličnost si bio prepoznat i od strane tuzlanskog ogranka SDP koji ti je jednoglasno, u velikom stilu, pune duše i velikog srca pružio mogućnost političkog angažmana, stavljajući te na prvu poziciju kao nosioca liste na posljednjim lokalnim izborima.

Puna podrška najveće i najjače gradske organizacije SDP-a u BiH je pokazala snagu na rezultatima izbora oktobra 2016. godine.

Kratko ćemo te podsjetiti da si i dvije godine ranije, na listi za kantonalnu skupštinu na kojoj ti je kantonalni odbor odredio poziciju br. 10, završio na 24.mjestu sa 1338 glasova.

Što bi u narodu rekli: “Pametnom je i išaret dosta”.

Međutim, tu nije kraj.

Aco, mi smo Tebi toliko vjerovali da nije bilo ni najmanje dileme da kao pobjednička i najjača partija u Gradu baš Tebi pružimo mogućnost da zauzmeš najčasnije mjesto u gradskom vijeću, a to je mjesto predsjedavajućeg vijeća.

Na toj poziciji si imao snažnu podršku i ogromno, ponavljamo ogromno povjerenje nas kolega vijećnica i vijećnika SDP-a.

Snažnu podrška i enormno povjerenje nisi imao samo kao predsjedavajući, nego i kao član kluba, a i član Kolegija gradskog vijeća i to se ogledalo u tome da smo imali nevjerojatno razumijevanje za Tvoje mnogobrojne obaveze ( koje nisu ništa veće nego naše), tako da smo te u potpunosti amnestirali za tvoje nedolaske na sastanke kluba, svečane sjednice i protokolarne aktivnosti, iako i svi imamo i porodice i obaveze, ali eto…

Bio si naš Aco sa punom našom podrškom.Vjerovali smo Ti na svaku riječ Aco.

Vjerovali smo ti do zadnjeg dana, vjerovali da ćeš ispuniti dato obećanje i dati ostavku na mjesto predsjedavajućeg vijeća do kraja oktobarske sjednice, ali Ti si opet iznevjerio naše povjerenje.

Ono što nismo mogli da vjerujemo je to da ćeš kao predsjedavajući vijeća uz osmijeh pred fotoreporterima potpisati neku pristupnicu neke nove stranke i tako trajno uništiti naše povjerenje u Tvoju ličnost.

A ti?

Upravo to si uradio.

Tebi na čast, Aco.

Iz svega pobrojanog, druže Aco, nas jako boli činjenica, ne zato što si preletio, nego zato što se nisi udostojio da nas pogledaš u oči i kažeš makar onu rečenicu koja uvijek pali – svako dobro vam želim u životu!

Nisi se, čovječe, ni pozdravio s nama.

Pitamo se, šta se desilo s onim karakterom SDP-ovca s početka priče?

Da li je ikada postojao, ili ako jeste da li on blijedi proporcionalno težini funkcije koja mu se nudi? Za šta se to, druže, proda povjerenje ljudi, istinskih SDP-ovaca

Koja je to cijena druže?

Koje funkcije, načelnika ortopedije UKC-a, ili, pak, direktora UKC-a, ili potpredsjedika FBiH?
Koje?

Ustvari Aco, Ti ni ne trebaš reći svoje razloge. Mislimo da je svima u javnosti, pa i pticama na grani jasno zašto si to uradio, zašto si izdao povjerenje ljudi i drugova.

Vrijeme je najbolji sudija druže i ono će nam svjedočiti i pokazati prave razloge tvoje izdaje.

Da, vrijeme koje nam svima teče.

Da i nepovratno je, baš kao i naš gubitak povjerenja u Tebe, u Tvoju ličnost.

Svako dobro u životu, Aco!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu