KO SDP HNK

Aktuelna vlada mora biti smijenjena jer četiri godine nije uradila ništa u obrazovanju

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona koja na kraju mandata imenuje članove zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici Vlade, sindikata i eksperti, a na čijem čelu će biti ministar Hadžović s ciljem da se izradi analiza stanja u području osnovnoga obrazovanja je dokaz apsurda koji živimo i šamar svim učiteljima, roditeljima i djeci.

Nevjerovatno je da živimo u tako neodgovornom društvu u kojem svjedočimo da se sudionici razgovora na isteku mandata i izgubljene 4 godine slažu kako je potrebno u što kraćem roku uraditi analizu i uputiti Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Na ovaj način se još jednom potvrdilo kako je aktuelna Vlada HNK obrazovni sistem sve ove godine gledala isključivo kao glasačku mašineriju i uhljebljivanje kadrova bez bilo kakvog interesa za sistem, djecu i ishodišta učenja kakva trebaju generacijama budućnosti.

Izgubili smo 4 godine u marketingu premijera o stipendijama, kao da daje svoj novac, a ne novac građana Kantona koji kao porezni obveznici financiraju svoju djecu..

Nismo imali niti jedan reformski potez, osim nastavljenog projekta utopljavanja objekata započet u prethodnoj vladi, a katastrofa je da u mandatu nismo imali niti jedan predloženi zakon koji se odnosi na predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

U međuvremenu smo dobili jos jednu privatnu visokoškolsku ustanovu sa upitnim kadrovskim i logističkim kapacitetima, kao mehanizam promocije diploma kao rezultat novca, a ne znanja.

Pozivamo sindikate da umjesto što drze lotre pogubljenoj vladi, traže od izbornih pobjednika uspostavljanje nove vlade sa jasnim mandatnim programom i mjerama u obrazovanju, novim kadrovima koji imaju viziju i znanje da istu provedu.

Aktuelni predstavnici vlasti su pokazali da ne znaju nista osim lutati u svom ličnom marketingu, i u tom procesu doslovno bacati nas novac bez bilo kakvog smisla i svrhe na političke poticaje sponzorirajući vlastite koruptivne procese.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu