Aktuelna politička situacija u BPK-Goražde

Dana 06.04.2016. godine (srijeda) mediji su prenijeli informaciju Službe za odnose sa javnošću BPK-a da su na nastavku zajedničke sjednice Vlade i Kolegija Skupštine BPK-a poslanici iz reda srpskog i hrvatskog naroda, Daliborka Milović i Edim Fejzić povukli odluku o vitalnom nacionalnom interesu na budžet Kantona za 2016 .godinu.

Ovim putem obavještavamo javnost da se radi o ilegalnoj sjednici jer članovi Kolegija iz opozicionih stranaka nisu prisustvovali sjednici jer nisu pozvani na sjednicu. Predsjedavajuća Skupštine Kantona uvela je praksu održavanja ilegalnih sjednica skupštine i kolegija.

Poznato nam je da je istog dana u prostorijama SDA održan finalni sastanak na kojem je  udovoljeno svim zahtjevima poslanika Daliborke Milović i Edima Fejzića koji su ispostavljeni SDA dana 09.03.2016.godine, istog dana kada su ovo dvoje poslanika uputili Skupštini Kantona odluku o vitalnom nacionalnom interesu. Tu odluku je predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća sakrila od poslanika Skupštine Kantona i nakon dvadeset dana podijelila je poslanicima u toku vanrednog zasjedanja Skupštine samo dva dana prije isteka odluke o privremenom finansiranju Kantona.

Klub poslanika SDP-a od početka ove amaterski režirane komedije javno na skupštinama ukazuje da se ne radi o povredi vitalnog nacionalnog interesa, nego se radi o jačanju ličnog finansijskog, kadrovskog i ekonomskog interesa pojedinaca.

SDA, režiseri ove  predstave za široke narodne mase imali su namjeru da uzburkaju javnost (a što su djelimično i uspjeli) kako će doći do blokade i kolapsa u BPK-a a onda će oni kao jedini spasioci i zaštitnici naroda danonoćnim radom, pregovorima i dogovorima riješiti problem kako bi građani bili sretni i zadovoljni pa neka košta koliko košta.

To što budžet nisu donijeli u decembru, to što nema stipendija, tranši sportskim klubovima, borcima, što su svi pozitivni trendovi koje smo imali u drastičnom padu, što se šalje loša slika investitorima, što nema novih investicija i što će se vrlo brzo ponovo otvoriti proces iseljavanja, to ovu vlast predvođenu sa SDA ne interesuje. Važno je da se oni zajedno sa svojim satelitima uhljebe, namjeste i namire.