Aktuelna politička situacija u BPK-Goražde

Dana 06.04.2016. godine (srijeda) mediji su prenijeli informaciju Službe za odnose sa javnošću BPK-a da su na nastavku zajedničke sjednice Vlade i Kolegija Skupštine BPK-a poslanici iz reda srpskog i hrvatskog naroda, Daliborka Milović i Edim Fejzić povukli odluku o vitalnom nacionalnom interesu na budžet Kantona za 2016 .godinu.                                                    

Ovim putem obavještavamo javnost da se radi o ilegalnoj sjednici jer članovi Kolegija iz opozicionih stranaka nisu prisustvovali sjednici jer nisu pozvani na sjednicu. Predsjedavajuća Skupštine Kantona uvela je praksu održavanja ilegalnih sjednica skupštine i kolegija.                                                                                                                                                                    

Poznato nam je da je istog dana u prostorijama SDA održan finalni sastanak na kojem je  udovoljeno svim zahtjevima poslanika Daliborke Milović i Edima Fejzića koji su ispostavljeni SDA dana 09.03.2016.godine, istog dana kada su ovo dvoje poslanika uputili Skupštini Kantona odluku o vitalnom nacionalnom interesu. Tu odluku je predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća sakrila od poslanika Skupštine Kantona i nakon dvadeset dana podijelila je poslanicima u toku vanrednog zasjedanja Skupštine samo dva dana prije isteka odluke o privremenom finansiranju Kantona.

Klub poslanika SDP-a od početka ove amaterski režirane komedije javno na skupštinama ukazuje da se ne radi o povredi vitalnog nacionalnog interesa, nego se radi o jačanju ličnog finansijskog, kadrovskog i ekonomskog interesa pojedinaca.

SDA, režiseri ove  predstave za široke narodne mase imali su namjeru da uzburkaju javnost (a što su djelimično i uspjeli) kako će doći do blokade i kolapsa u BPK-a a onda će oni kao jedini spasioci i zaštitnici naroda danonoćnim radom, pregovorima i dogovorima riješiti problem kako bi građani bili sretni i zadovoljni pa neka košta koliko košta.

To što budžet nisu donijeli u decembru, to što nema stipendija, tranši sportskim klubovima, borcima, što su svi pozitivni trendovi koje smo imali u drastičnom padu, što se šalje loša slika investitorima, što nema novih investicija i što će se vrlo brzo ponovo otvoriti proces iseljavanja, to ovu vlast predvođenu sa SDA ne interesuje. Važno je da se oni zajedno sa svojim satelitima uhljebe, namjeste i namire.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu