Aner Žuljević

Ako treba, ostaćemo ovdje sedam dana

Aner Žuljević, delegat u Klubu Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, kazao je za N1 da ne postoji nijedan razlog da Zakon o boračkoj populaciji ne dobije podršku.

On je u razgovoru za N1 kazao da će u zgradi ostati ”sedam daa ako treba” dok se situacija ne riješi.

Demobilisani borci koji su se jutros okupili ispred zgrade Parlamenta FBiH, a gdje se održava sjednica Doma naroda na čijem bi se dnevnom redu trebao naći Prijedlog zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, blokirali su danas oko 15 sati saobraćajnice u centru Sarajeva. Saobraćaj je normalizovan nakon dvosatne blokade.

Šta se trenutno dešava u zgradi Parlamenta?

”Događa se stanje da predstavnici boraca zajedno s kolegijuom usaglašavaju ono što bi trebalo biti konačna verzija dokumenta”, rekao je naš sagovornik.

Dodao je da ”niko nema ništa protiv tih objektivnih zahtjeva”.

”Zakon o boračkoj populaciji, nema nijedan razlog da ne dobije podršku, da se objavi registar da konačno raščistimo ko je tamo. Traže borački dodatak i moratorij na finansiranje boračkih udruženja, a mislim da niko nema ništa protiv tih objektivnih zahtjeva. Ova situacija je potpuno prirodna kad nekoga varate. Ne želimo ispred SDP-a da se sjednica okonča dok se ne riječi, ako treba ostaćemo ovdje sedam dana”, rekao je on.

”Mene situacija nije uplašila jer se od početka ponašam na način koji je u interesu ovih boraca”, poručio je Žuljević

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.