KO SDP HNK

Akcija u Konjicu: Osloboditi mlade bračne parove od poreza na prvi stan

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije Hercegovačko-neretvanskog kantona smatra da je kroz izmjene važećeg zakonodavstva potrebno stvoriti povoljniji poreski ambijent mladim bračnim parovima za rješavanje stambenog pitanja.

U tom cilju pokrenuli smo inicijativu za izmjene zakona kojim bi se mladim bračnim parovima do 38. godine starosti omogućila kupnja prve nekretnine bez plaćanja poreza na prvu nekretninu ukoliko se radi o stanovima do 80 metara kvadratnih, kuće tlocrtne površine 80 metara kvadratnih ili kupnje zemljišta za izgradnju kuće do 600 metara kvadratnih.

U svrhu promocije ove inicijative koja je već upućena u Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona zastupnici Socijaldemokratske partije danas su u Konjicu održali uličnu akciju u okviru koje je građanima predstavljena ova inicijativa.

S građanima Konjica danas su o ovom pitanju razgovarali Predsjednik KO SDP BiH HNK Ismet Lulić, potpredsjednik KO SDP BiH HNK Zoran Perić, predsjednica OO SDP BiH Konjic Vesna Saradžić, predsjednik Foruma mladih SDP HNK Nedžad Merdan, kao i aktivisti OO SDP BiH Konjic.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu