Forum mladih SDP Centar Sarajevo

Akcija čišćenja sarajevskog naselja Višnjik

Iako su strukture općine Centar otkazale današnju ekološku akciju, na inicjativu članova savjeta MZ “Park-Višnjik” Adnan Čustovića i Amara Ibrulja, Predsjednika i članova komore sanitarnih inžinjera Federacije Bosne i Hercegovine, članova i omladine političkih organizacija Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije BiH, kao i oduševljenih građana sprovedena je ekološka akcija na teritoriji MZ “Park-Višnjik”.

Sopstvenom mehanizacijom i novčanim sredstvima ovi aktivisti su odvojili lijepi subotnji dan da na volonterskoj osnovi uljepšaju svoju lokalnu sredinu. Velike količine smeća, te grana i niskog rastinja, kao i snijega su očišćene sa drumskih i zelenih površina.

Volonteri su ulazili na poziv građana i u privatne površine kako bi građanima pomogli da očiste svoje avlije.

Konstatovano je da je prouzrokovana šteta, jer su nastradala niska i visoka rastinja pa ovim putem aktivisti mole da se KJKP RAD uključi malo više na ovom teritoriju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu