Forum mladih SDP Centar Sarajevo

Akcija čišćenja sarajevskog naselja Višnjik

Iako su strukture općine Centar otkazale današnju ekološku akciju, na inicjativu članova savjeta MZ “Park-Višnjik” Adnan Čustovića i Amara Ibrulja, Predsjednika i članova komore sanitarnih inžinjera Federacije Bosne i Hercegovine, članova i omladine političkih organizacija Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije BiH, kao i oduševljenih građana sprovedena je ekološka akcija na teritoriji MZ “Park-Višnjik”.

Sopstvenom mehanizacijom i novčanim sredstvima ovi aktivisti su odvojili lijepi subotnji dan da na volonterskoj osnovi uljepšaju svoju lokalnu sredinu. Velike količine smeća, te grana i niskog rastinja, kao i snijega su očišćene sa drumskih i zelenih površina.

Volonteri su ulazili na poziv građana i u privatne površine kako bi građanima pomogli da očiste svoje avlije.

Konstatovano je da je prouzrokovana šteta, jer su nastradala niska i visoka rastinja pa ovim putem aktivisti mole da se KJKP RAD uključi malo više na ovom teritoriju.