SDP BiH
Rješenje problema pitke vode u Bihaću

Adnan Habibija podnio incijativu za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica

U gradskoj vijećnici Grada Bihaća održava se 13. sjednica Gradskog vijeća Bihać. Trenutna većina u Gradskom vijeću odbila je da se raspravlja o temi pitke vode u Bihaću u obliku Izvještaja po ovom pitanju.

Prema riječima vjećnika izvještaj nije spreman kvalitetno kako bi se o tome raspravljalo na kvalitetan način. O ovom problemu će se raspravljati u obliku informacije sa kojom će dirketor Jp “Vodovod” Bihać d.o.o. upoznati vijećnike.

Također, s obzirom na ovu problematiku, kojim se građani Bihaća susreću iz godine u godinu vijećnik SDP BiH Adnan Habibija je podnio incijativu za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica, kao i pokretanje interventne-biohemijske laboratotije pri JP Vodovod Bihać.

Sam rad fabrike bi se sastojao iz više samostalnih postupaka. Prvo bi se odrađivalo mehaničko pročišćavanje, taloženje, filtriranje i dezinfekcija na samim izvorištima, a potom bi svježa i kvalitetna voda bez mogućnosti kontaminacije dolazila do slavina naših građana.

Samo na ovaj način može se dugoročno riješiti problem i zaštititi građane, te jednom i zauvjek riješiti se straha od vremenskih neprilika i velikih padavina.
uskdanas.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu