Admir Škandro

Rođen je 06.novembra 1972. godine u Bugojnu. Osnovno i srednje obrazovanje završio u Bugojnu. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, odsjek Odbrana i sigurnost. Pripadnik Armije RBiH u periodu 1992.-1995. Dobitnik najvećeg ratnog priznanja ”Zlatni ljiljan”. U periodu 1996.-2007. angažovan kao profesionalni pripadnik OS BiH. Trenutno na poziciji predsjednika OO SDP BiH Bugojno. Na lokalnim izborima 2008. godine izabran za vijećnika u OV, te istu dužnost obavlja do 2010. godine, kada je izabran za zastupnika u Skupštini SBK.
Tokom političkog angažmana posebno se zalagao za prava i poboljšanje položaja pripadnika boračkih populacija. Kao vijećnik i predsjednik OO SDP BiH Bugojno zalagat će se za realizaciju izbornog programa SDP kojem je cilj da naša lokalna zajednica postane razvojni centar u kreiranju kvalitetnog razvoja poduzetništva sa sigurnim okruženjem za zdravlje i društvenu solidarnost i koji u mladima vidi resurs za dugoročnu održivost.