Admir Škandro

Rođen je 06.novembra 1972. godine u Bugojnu. Osnovno i srednje obrazovanje završio u Bugojnu. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, odsjek Odbrana i sigurnost. Pripadnik Armije RBiH u periodu 1992.-1995. Dobitnik najvećeg ratnog priznanja ”Zlatni ljiljan”. U periodu 1996.-2007. angažovan kao profesionalni pripadnik OS BiH. Trenutno na poziciji predsjednika OO SDP BiH Bugojno. Na lokalnim izborima 2008. godine izabran za vijećnika u OV, te istu dužnost obavlja do 2010. godine, kada je izabran za zastupnika u Skupštini SBK.
Tokom političkog angažmana posebno se zalagao za prava i poboljšanje položaja pripadnika boračkih populacija. Kao vijećnik i predsjednik OO SDP BiH Bugojno zalagat će se za realizaciju izbornog programa SDP kojem je cilj da naša lokalna zajednica postane razvojni centar u kreiranju kvalitetnog razvoja poduzetništva sa sigurnim okruženjem za zdravlje i društvenu solidarnost i koji u mladima vidi resurs za dugoročnu održivost.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu