Adin Begić

Rrođen je 1973.godine u Doboju. Osnovnu školu završio je u Makljenovcu, a srednju medicinsku školu u Doboju. Medicinski fakultet završio je 2004.godine, a specijalizaciju iz dijagnostičke radiologije 2011. godine u Tuzli. Trenutno zaposlen u JZU „Poliklinika sa dnevnom bolnicom“ Doboj Jug i Općoj bolnici Tešanj. Imao je 3 mandata u Općinskom vijeću. Od 2008.-2012.godine obnašao je funkciju zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a od 2012.-2016.godine obnaša funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća uz zalaganje da Doboj Jug bude sredina sa pozitivnom poslovnom klimom, privlačnije mjesto za život i dobrobit svih građana. U maju 2016.godine izabran je za predsjednika OO SDP BiH Doboj Jug.