Aćimović: SDP BiH će institucionalno pomoći Srbima u FBiH

O potrebi jednakopravnosti i institucionalnoj zaštiti Srba u Federaciji BiH, izjavu je dao Draško Aćimović, potpredsjednik SDP-a BiH.

„SDP će učiniti sve da institucionalno zaštiti Ustavom garantovana prava Srba u Federaciji, kao što čini sve da zaštiti prava Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj. Samo poštovanjem prava i zakona možemo učiniti da se svi građani Bosne i Hercegovine osjećaju ravnopravno i slobodno.

Nikome više ne trebaju pozivi na mržnju i izazivanje straha kod bilo koga. Za SDP je borba za prava svih građana, kao i građana srpske nacionalnosti u Federaciji jako važna i učinićemo sve da njihovo učešće u vlasti, nakon izbora, kroz SDP bude dovoljan garant, da sami mogu institucionalno i ravnopravno uticati, na sva pitanja, koja su od važnosti za njih.

Vrijeme je da se počne živjeti jednakopravno i slobodno na cijeloj teritoriji BiH. Pozivamo sve stranke iz BiH da zajedno sa SDP-om, pravnim i političkim metodama, sarađuju na poboljšanju položaja svih naroda na svakom pedlju teritorija ove zemlje, a ne nanose štetu pravljenjem afera i dizanjem tenzija“, izjavio je Aćimović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.