Anisa Bašović

Anisa Bašović rođena je 1990. u Sarajevu gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. Nakon završetka Prve gimnazije upisala je Ekonomski fakultet – Sarajevo odsjek finansije i bankarstvo gdje je stekla zvanje dipl. ekonomistice. Završetak svog obrazovanja krunisala je sa magistarskim studijem na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, odsjek Napredni finansijski menadžment. Trenutno je zaposlena je na poziciji direktorice jednog od najvećih hotela u Gradu Sarajevu. Početkom 2012-te godine postaje članica Socijaldemokratske Partije BiH gdje danas obnaša funkciju potpredsjednice SDP BIH Stari Grad. Učestvovala je u dva izborna ciklusa, kao volonter i kao kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo. Ove godine nalazi se na listi za vijeće SDP BIH gdje će se boriti za rješenja koja Socijaldemokratska partija nudi u svom izbornom programu. Posjeduje čvrstu vjeru u izborni program i rješenja SDP-a BIH obzirom da su zasnovana na slobodi, jednakosti i solidarnosti.