Miro Lazović

Miro Lazović rođen je u Ljubuškom 1954. godine. Završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu. Po zanimanju je  diplomirani sociolog. Na prvim višestranačkim parlamentarnim izborima 1990. godine izabran je u Skupštinu R BiH i bio je šef poslaničkog kluba SDP BiH. Od decembra 1992. godine nalazio se na funkciji predsjednika Skupštine R BiH do oktobra 1996. godine. Kao predsjednik Skupštine R BiH, bio je učesnik mirovnih pregovora u Washingtonu 1994. godine i Dejtonu 1995. godine. Nakon rata bio je poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat Doma naroda Parlamenta F BiH. Vijećnik je u Općinskom vijeću Centar, te zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Potpredsjednik je  SDP BiH. Njegovo političko i ideološko opredjeljenje uvijek je bilo na ideji očuvanja i izgradnje građanske Bosne i Hercegovine, kao demokratske i stabilne države, ravnopravnih naroda i građana. Proglašen je „Počasnim građaninom“ grada Bihaća i Općine Živinice.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu