Saša Magazinović

Zbog neznanja Mlađen Božović ne može biti minstar za ljudska prava i izbjeglice BiH

Nakon što je Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za pripremu izbora Vijeća ministara BiH razmatrala podobnost i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice, novinarima su se između ostalih obratili članovi komisije Nenad Nešić i Saša Magazinović.

Magazinović je novinarima rekao kako smatra da Mlađen Božović, kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice, nije pokazao znanje u oblasti u kojoj se kandidovao.

“Ja sam tri pitanja postavio, a jedno je vezano za njegovu ličnost, dok se dva pitanja koja sam postavio tiču njegovog stava o LGBTI populaciji i njegov stav i namjere o tome šta misli uraditi za djecu rođenu zbog rata, gdje je pokazao elementarno neznanje, što su za mene bili razlozi da glasam protiv. Šta su bili razlozi drugim kolegama ne znam, ali ovo očito ima političku pozadinu koja mene nije rukovodila pri glasanju”, kazao je Magazinović te je istakao kako smatra da će već sutra uslijediti trgovanje oko ovog imenovanja.

Na pitanje za komentar u vezi sa izjavom predsjedničkog kandidata u Hrvatskoj Zorana Milanovića u kojoj kaže da su “džihadisti u BiH realnost”, Magazinović je kazao: “Mene više ne iznenađuje niko u regiji ko u svrhu svoje političke promidžbe ili dodvoravanja bilo kojim glasačima koristi Bosnu i Hercegovinu i za to sam i predlagao da Parlament BiH uputi jasnu poruku susjednim državama da mi nismo ničija moneta za potkusurivanje niti smo maloljetno dijete o kojima oni trebaju skrbiti. Neka se bave svojim problemima kojih imaju nažalost kao i mi”.

Rekao je i da smatra kako ovu Komisiju ne treba jer da nije Komisije za imenovanje, “ne bismo znali da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH spreman prikriti od javnosti to da je bio osuđen”, kako je naglasio.
“Također, ne bismo imali priliku vidjeti kandidate koji nemaju pojma o onome što treba sutra da rade i neki od nas bi živjeli u nadi da ćemo u sastavu Vijeća ministara BiH imati ljude koji su kapacitirani da rade svoj posao”, poručio je Magazinović.

N1


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu