SDP želi poštene izbore kao preduslov poštene vlasti!

Aner Žuljević, delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, naveo je kako će SDP BiH učiniti sve da okupi progresivne snage na izmjeni izbornog zakonodavstva, u smislu uvođenja vanrednih izbora i tehnologije koja će osigurati izbornu volju građana.

„Završavamo platformu BH bloka, u koji ćemo, zajedno sa našim partnerima pozvati sve, da zajednički pokažemo kako je ovo stanje koje danas imamo vještačko i programirano, te da sva tri nacionalizma rastu podržavajući jedan drugog, kroz destrukciju ljudskih života!

U narednoj godini završavamo naš veliki projekat, kojim želimo pokazati da smo istinski stranka životnih problema i rješenja, gdje ćemo naš #plan10 u potpunosti pretvoriti u konkretna zakonska rješenja za bolji život građana u svim segmentima života, od poslovnog okruženja, rasta minimalne plate, zdravstva, poljoprivrede, obrazovanja i borbe protiv korupcije.

Završavamo i našu platformu – Lokalni ekonomski razvoj, koja će promovisati rješenja za jedinstveni pristup razvoju svih lokalnih zajednica u BiH, a istu ćemo u narednih dva mjeseca prezentovati građanima širom BiH.

Revolucija u BiH je počela, nažalost ne izlaskom građana na ulice, nego izlaskom iz zemlje!
Posljedice takve revolucije su dramatično veće i osjetit će se dugoročno!

Razlog je jednostavan, sistem kako je nakaradno postavljen ne omogućava građanima da imaju alternativu kakvu imaju u uređenim društvima da, nakon neformiranja vlasti za gotovo godinu dana ili nezadovoljstva građana po bezbroj pitanja, izbore pravo za vanredne izbore!
Vanredni izbori su šansa da zadržimo ljude i ponudimo nadu da se stvari mogu mijenjati demokratski.

Jučer smo imali sastanak sa svim našim izabranim/imenovanim zvaničnicima koji je imao za cilj predstaviti sve procese koji su pred nama u periodu 2019/2020.

Zemlja nikad nije bila u većoj krizi i očekujemo maksimalan angažman i posvećenost struktura SDP-a u praktičnoj realizaciji naših izvornih principa koje branimo, a to su sloboda, jednakost i solidarnost, koje nacionalizmi doslovno satiru na svakom koraku.

Povjerenje građana nam je svetinja i tražimo da svi naši izabrani shvate da kroz svoj posvećen i pošten angažman prije svega, štite sebe i svoje porodice, a onda i SDP.

Životni problemi građana moraju biti prioriteti u radu naših ljudi na svim nivoima, jer je jasno kako politike konflikta i nacionalizma iz ove zemlje doslovno otjeraju svaki dan četiri porodice“, naveo je Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu