GO SDP Zenica

Vijećnici SDP-a u Zenici protiv otimanja parkinga građanima

Ovih dana mještani Radakova, Crkvica, Babine rijeke, Blatuše ali i drugih MZ koje gravitiraju na “užoj” periferiji su svjedoci radova koje izvodi JP Parking. Prema nepotvrđenim informacijama radi se o planu po kojem bi svi građani koji žive u ovim dijelovima grada u budućnosti plaćali “vinjetu” pomenutom preduzeću.

Usvajanjem Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parking prostorima u gradu Zenici (30.05.2018. god.), protiv koje su jedino bili vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Zenica, data je mogućnost da se JP Parking dodijele površine koje su građani do sada bez naknade koristili kao parking.

Odluka predviđa i uvođenje vinjeta koje bi za mještane tih područja uz plaćanje omogućilo parkiranje ispred zgrade ali ne i garanciju da će imati uvijek parking mjesto.
Zbog svega ovoga uputili smo dopis i direktoru JP Parking Zenica da nam podgovori na slijedeća pitanja:

1. Koji je cilj uvođenja vinjeta?
2. Koliki će to biti dodatni namet za građane?
3. Da li je struka bila uključena u izradu Elaborata i tehničke dokumentacije?

Ovih dana smo potpuno osnovano dobili pritužbe mještana Radakova, Babine rijeke ali i još nekih dijelova grada na ovaj potez preduzeća jer oni zbog planske gradnje u tim naseljima do sada nisu imali problema sa parkiranjem automobila.

U isječku sa pomenute sjednice, u izlaganju direktora JP Parking Zenica se vidi da plaćanje vinjete neće značiti da ćete imati sigurno parking mjesto.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu