SDP BiH
OO SDP BiH Tešanj

9. septembar-Dan oslobođenja Tešnja

Općinska organizacija SDP BiH Tešanj i njeni aktivisti su se aktivno uključili u obilježavanje 9. septembra-Dana oslobođenja Tešnja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Dan oslobođenja je obilježen nizom aktivnosti, kako od strane Općine Tešanj tako i od udruženja građana koja su odali dužnu počast svima onima koji su u antifašističkoj borbi položili ono najvrijednije- vlastite živote.

U kancelariji OO SDP BiH Tešanj organizovan je susret antifašista iz Prnjavora i Tešnja, koji su zajedno položili cvijeće na Partizansko spomen obilježje u Tešnju.

Delegacija OO SDP BiH Tešanj je, zajedno sa predstavnicima Općine Tešanj, boračkim udruženjima, izviđačima i DF, položila cvijeće na: Centralno spomen obilježje ’92.-’95., bistu narodnog heroja Huse Hodžića i na Partizansko spomen obilježje.

Potpredsjednik OO SDP BiH Tešanj dr Sead Rožajac ističe da se u vremenu kada se pokušavaju pogaziti temeljne vrijednosti antifašizma svi, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, moramo uključiti u antifašistički blok kako bi zauvijek porazili fašizam na našim prostorima.

U popodnevnim satima je održana tribina na temu „Holokaust u Tešnju“, uz učešće značajanog broja članova SDP-a, a na kojoj se moglo čuti mnogo podataka o kojima se u Tešnju po prvi put „glasnije“ progovorilo.

Ono što nas u Općinskoj organizaciji SDP BiH Tešanj raduje je činjenica da je posjećenost građana manifestacijama, u povodu 9. septembra, bila daleko značajnija u odnosu na prethodne godine.

Komisija za informisanje OO SDP BiH Tešanj


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu