Senad Selimović

Zbog nezakonitih radnji smijenjen zamjenik predsjedavajućeg OV Donji Vakuf

U Općinskom vijeću u Donjem Vakufu od jučer ne postoji koalicija SDA i SBB-a formirana pred prošlogodišnje lokalne izbore. SDA, koja ima načelničku poziciju, u zakonodavnoj vlasti je u opoziciji, a ostala je i bez mjesta zamjenika predsjedavajućeg Vijeća. Poziciju je preuzela koalicija SDP-a, SBB-a, DF-a i Stranke za BiH.

U skladu s potpisanim sporazumom između ove četiri političke partije, u Općinskom vijeću Donji Vakuf, od 21 imaju 13 vijećničkih mjesta, što je bilo dovoljno za smjenu zamjenika predsjedavajućeg, inače zastupnika SDA.

“Već duže vrijeme se u Donjem Vakufu dešavaju nezakonite radnje, pritisci na upravne odbore, na članove različitih vijeća da donose nezakonite odluke. U tome je prednjačio predsjednik SDA, to je razlog njegove smjene”, kaže Senad Selimović, predsjednik OO SDP BiH Donji Vakuf.

Zajednički nastup SDP-a, te DF-a i Stranke za BiH ne iznenađuje, no iznenađenje je priključivanje SBB-a. O razlozima raspada koalicije obje strane imaju različita viđenja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu