Dragan Stevanović

Rođen sam 31. 07. 1955.godine. Svoje zvanje stekao sam na Medicinskom fakultetu u Sarajevu kao Primarius doktor specijalista interne medicine. Svoj doktorski rad radio sam na temu: Subspecijalizacija – Interna endokrinologija. Zaposlen sam kao šef odjeljenja / Subspecijalista endokrinologije u JU Opća bolnica Prim.dr. Abudlah Nakaš. Predsjednik sam UO- Ljekarska komora Kantona Sarajevo.

Mislim da je najrealnije da javne zdravstvene ustanove u skladu sa svojim potrebama organizuju dopunski rad, a to im Zakon omogućava. Time će biti zadovoljni i ljekari i pacijenti.

Zalagat ću se za načelo ravnopravnosti između privatnog i državnog zdravstvenog sektora da ne važi samo na papiru.