Muamer Mekić

Rođen je 1982. godine u Sarajevu. Pohađao je osnovnu školu Vrhbosna u Sarajevu gdje je danas i zaposlen. Nakon završene Mašinske škole upisao je studij na fakultetu političkih nauka na odsjeku odbrane i sigurnosti gdje stiče zvanje profesora odbrane i sigurnosti. Odmah po završetku obavlja proces stažiranja u oružanim snagama Bosne i Hercegovine gdje je i činovan. Obavljao  je funkciju predsjednika Savjeta najveće MZ u Općini Stari Grad Sarajevo „Mošćanica“ gdje se istakao ne samo po radu nego i kao nosilac te učesnik u mnogim humanitarnim akcijama i aktivnostima zbog čega ga je Općinsko vijeće i Općina Stari Grad nagradila Plaketom za izuzetan doprinos i razvoj te promociju Općine Stari Grad Sarajevo. Bio je član komisije za statut i propise pri Općinskom vijeću. Prvi put se pojavljuje i učestvuje u izbornom procesu kao kandidat SDP-a za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo.