SDP BiH
Press konferencija OO SDP BiH Kalesija

100 poljoprivrednika općine Kalesija ostalo bez poticaja

U prostorijama Općinskog odbora SDP BiH Kalesija danas je održana press konferencija. Tema konferencije je “„ 400 poljoprivrednika, proizvođača mlijeka, sa područja Tuzlanskog kantona ostalo bez poticaja”.

Naime, izmjenom pravilnika o poticajima u poljoprivrednoj proizvodnji od strane Federalnog ministarstva poljoprivrede izmjenjena su pravila i način apliciranja za pojedine poticaje. Kako je objašnjeno na press konferenciji poljoprivrednici su do sad predavali jedan obrazac (P1) za ostvarivanje posticaje na mlijeko i muzna grla. Međutim, pomenute izmjene podrazumijevaju da se obrazac P1 predaje posebno za mlijeko, posebno za muzna grla. Veliki broj poljoprivrednika nije bio upoznat sa izmjenama pa je zbog toga ostao bez posticaja koji iznosi 1.500 KM.

Prema riječima predsjednika Općinskog odbora SDP BiH Kalesija i Kluba poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona Dževada Hadžića , građani su nedovoljno informisani od strane Federalnog i kantonalnog ministarstva, kao i općinskih službi za poljoprivredu. Ovo pitanje je predsjednik Općinskog odbora SDP aktuelizirao na zadnjoj Skupštini Tuzlanskog kantona održanoj u četvrtak 29.6.2017.godine. Takođe ovo pitanje će aktualizirati i na sjednici Općinskog vijeća Kalesija, kako bi se pronašlo rješenje da 100 poljoprivrednika naše općine ostvari pravo na poticaj.

Na danas održanoj konferenciji osim predsjednika Dževada Hadžića, prisutnima se obratio i Sadik Imamović član Predsjedništva općinskog odbora SDP BiH Kalesija.

“Ukoliko se ne nađe neko rješenje bit ćemo primorani na proteste”-istakao je Imamović.

“Pozivamo sve političke subjekte koji participiraju u Općinskom vijeću Kalesija,drugim općinskim vijećima i Skupštini TK da učine sve kako bi se ispravila nepravda”-poručeno je na danas održanoj press konferenciji Općinskog odbora SDP BiH Kalesija.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu