100 dana rada Vlade Brčko distrikta BiH, šteta za građane Brčko distrikta BiH

Dok u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH predstavljaju uspješne rezultate svog rada u proteklih 100 dana , Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH je u svojim prostorijama održala konferenciju za novinare na temu 100 dana rada Vlade Brčko distrikta BiH i ocijenila je negatvinom.

Esad Atić , predsjednik Kluba zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH istakao je da se ovakvoj Vladi ne može dati pozitivna ocjena, jer se radi o nastavku negativnog rada iz prošlog mandata u kojem su  se dešavale najveće erozije u istoriji Brčko distrikta BiH.

Prošlo je više od sto dana rada Vlade Brčko distrikta BiH i možemo nažalost da konstatujemo da njihov negativan rad uništava Brčko distrikt BiH. Sve ono što se postiglo u proteklom periodu iz dana u dan uništava nerad Vlade . To se vidi u svim oblastima : obrazovanje, zdravstvo, privreda, briga o mladima itd. Ono što je vidljivo i jasno jeste činjenica da se nastavlja podjela na etno – nacionalnom principu gdje ova vladajuća struktura koristi vršenje vlasti kako bi zaokružila svoje interese a koji se manifestuju kroz finansijsko uništavanje Brčko distrikta BiH, istakao je Atić.

Posebnu pažnju i poseban akcenat stavljamo na rad i djelovanje skupštinske većine gdje jedna neformalna grupa iz sjene povlači poteze, te vodi i kontroliše sve procese u našem gradu. Mi predlažemo da članovi Vlade i funkcioneri institucija idu kući i da im tamo šaljemo plate, jer će tako jeftinije biti za sve nas građane Brčko distrikta BiH.

Također, odugovlačenje donošenja budžeta je uzrokovano ovim radnjama i pokušavanjima da za sebe uzmu što više. Moramo poebno upozoriti građane da Vlada i Skupština Brčko distrikta BiH postaju mjesta u kojem se odluke donose formalno, tj. postaju mjesta kojima upravljaju 4-5 ljudi iz skupštinske večine, – istakao je Predsjednik Organizacije Suad Burić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu