Samir Avdić

Samir Avdić je rođen 1978.godine u Sarajevu. Po zanimanju je profesor sociologije i trenutno brani magistarski rad na temu “Socijalna isključenost jednoroditeljskih porodica”.

Zaposlen je u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine na mjestu kustosa-etnologa.

U prethodnom mandatu u OV Ilidža, kao opozicioni vijećnik, isticao je nepravilnosti i nezakonitosti prilikom usvajanja mnogih odluka od strane vladajuće većine, zalagao se za jednakopravnost svih građana i građanki Ilidže, te pokušavao da što većem broju sugrađana i sugrađanki prenese istinu o dešavanjima u Općini Ilidža.

Od 2015. godine, nakon unutarpartijskih izbora po principu “Jedan član – jedan glas”, obnaša funkciju Predsjednika Općinske organizacije SDP-a BiH Ilidža.

Samir Avdić je na lokalnim izborima 2016.god., osvojivši najviše glasova na listi SDP-a svoj politički angažman nastavio kao predsjednik Kluba vijećnika SDP-a BiH u Opštinskom vijeću Ilidža.

Na opštim izborima 2018.god. kandidat je SDP-a BiH na listi za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, izborna jedinica 7.

Više o Samiru Avdiću čitajte ovdje


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu