Samir Avdić

Samir Avdić je rođen 1978.godine u Sarajevu. Po zanimanju je profesor sociologije i trenutno brani magistarski rad na temu “Socijalna isključenost jednoroditeljskih porodica”.

Zaposlen je u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine na mjestu kustosa-etnologa.

U prethodnom mandatu u OV Ilidža, kao opozicioni vijećnik, isticao je nepravilnosti i nezakonitosti prilikom usvajanja mnogih odluka od strane vladajuće većine, zalagao se za jednakopravnost svih građana i građanki Ilidže, te pokušavao da što većem broju sugrađana i sugrađanki prenese istinu o dešavanjima u Općini Ilidža.

Od 2015. godine, nakon unutarpartijskih izbora po principu “Jedan član – jedan glas”, obnaša funkciju Predsjednika Općinske organizacije SDP-a BiH Ilidža.

Samir Avdić je na lokalnim izborima 2016.god., osvojivši najviše glasova na listi SDP-a svoj politički angažman nastavio kao predsjednik Kluba vijećnika SDP-a BiH u Opštinskom vijeću Ilidža.

Na opštim izborima 2018.god. kandidat je SDP-a BiH na listi za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, izborna jedinica 7.

Više o Samiru Avdiću čitajte ovdje