Igor Stojanović

Rođen 07.10.1975. u Sarajevu. Diplomirao na Fakultetu Političkih Nauka 2003. godine  i stekao zvanje Profesor Sociologije. Magistrirao na postdiplomskom studiju Univerziteta u Bolonji u suradnji sa regionalnim univerzitetima i stekao zvanje Magistra ljudskih prava i demokracije u Jugoistočnoj Evropi. Sa 18 godina postao borac Armije Republike BiH i bio na ratištima Bjelašnice i Treskavice.  Dugogodišnji košarkaš KK Bosna i u periodu 2012 -2016, Direktor košarkaških reprezentacija BiH, u godini kada je kadetska reprezentacija BiH postala Evropski Prvak u košarci i tako, nakon 1979. godine, donijela još jednu evropsku košarkašku titulu u Sarajevo. Cilj mog političkog angažmana je da Općina Centar ima jednaka prava i jednake mogućnosti za sve ljude, bez obzira na vjeru i naciju i bez obzira koga poznaju u administraciji Općine Centar. Trudit ću se da sadržaj života u Općini Centar bude bogatiji za više sportskih i kulturnih događaja i da naša Općina bude čista i istinski model urbanog života u BiH.